Izjave trenera
75

Mulalić: Imali smo nesreću na zagrijavanju; Lalatović: Velikom Želji želim Evropu

D. P.
Mulalić i Lalatović nakon meča (Foto: Screenshot)
Mulalić i Lalatović nakon meča (Foto: Screenshot)
Treneri Nenad Lalatović i Edis Mulalić prokomentarisali su derbi Borca i Željezničara i pobjedu domaćeg tima rezultatom 2:1.

Nenad Lalatović je bio zadovoljan pobjedom svog tima, ali je uspio velikodušno pohvaliti Željezničar i obasuti ga brojnim epitetima.

"Prvih 45 minuta bili smo bolji i zasluženo smo vodili, kasnije je Željezničar napravio inicijativu i zasluženo postigao taj pogodak. Mi smo morali riješiti utakmicu ranije jer smo imali šanse da to učinimo. Željezničar se ponovo pokazao vrlo kvalitetno i želim im mnogo sreće u nastavku takmičenja. Tako veliki klub, sa takvim navijačima, zaslužuje dobre rezultate i želim im mnogo sreće da izbore Evropu kao i moj Borac", rekao je Lalatović.

S druge strane, Edis Mulalić ističe da je Željezničar imao problem na zagrijavanju pošto je domaći tim ostao bez Armina Hodžića koji se povrijedio.

"Prvo smo imali problem sa sastavom, povrijedio nam se igrač na zagrijavanju. Morali smo zamijeniti Hodžića, a igrači koji su ušli i nisu odgovorili u prvom poluvremenu. Primili smo golove iz grešaka i morali smo rizikovati, a u isto vrijeme razmišljati o kartonima jer znamo koja utakmica nam slijedi. Možda smo negdje i zaslužili neriješeno po nekoj želji, ali to nije bilo dovoljno", istakao je Mulalić.

Borac će u narednom kolu gostovati Leotaru, dok Željezničar u velikom derbiju dočekuje Sarajevo.