Oporavak ide po planu
0

Mujdža: Imamo iskusnu ekipu koja može matirati Portugal

Piše: Edin Isanović
Mensur Mujdža
Mensur Mujdža
Mensur Mujdža je za državni tim uvijek igrao do krajnjih granica svojih mogućnosti. Nažalost, na kvalifikacionoj utakmici Francuska – BiH Florent Malouda ga je teško povrijedio. Nakon uspješne operacije nogometaš Freiburga ističe da oporavak ide po planu.

Mujdža je zadovoljan svojim oporavkom.

"Uskoro ću hodati normalno, bez štaka. Sve ide onako kako su ljekari prognozirali“, počinje razgovor za Sarajevo-x.com Mujdža.

Član Zmajeva osvrnuo se na prvi meč baraža koji je u petak odigran u Zenici.

"Utakmica je bila izuzetno napeta i vjerujem za sve nas teška za gledanje. Mislim da je rezultat realan nakon prvih 90 minuta. Igrači su odradili odličan posao po teškom terenu.Također, i nogometaši koji nisu igrali na prirodnim pozicijama bili su odlični“. Potom se Mensur osvrnuo na utakmicu koju njegove reprezentativne kolege igraju u Lisabonu u utorak.

"Imamo dovoljno iskusnu ekipu koja će se znati postaviti i koja će znati matirati Portugalce. Dobre su nam šanse za plasman na Euro. Suparnik ima odličan napad, ali i slabosti u odbrani. Uvjeren sam da ćemo doći u prilike koje će naši napadači iskoristiti“, zaključio je Mujdža.