Nogomet
0

Muhamed Džakmić: Želimo kraj problema s realizacijom

Piše: D. B.
Muhamed Džakmić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Muhamed Džakmić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
FK Sarajevo je tokom priprema, ali i u prvoj utakmici 1. pretkola Evropske lige protiv Libertasa iz San Marina pokazao da ima problema sa realizacijom. Na Koševu je bilo 1:0 za Bordo tim, a kapiten ekipe sa Koševa, Muhamed Džakmić, pziželjkuje malo sportske sreće i bolju efikasnost napadača.

"Istina je da nismo imali sreće u završnici. Nekoliko puta smo pogađali okvir gola, bili smo dominantniji, imali više loptu u našem posjedu, ali sreća nije bila uz nas", kratko je komentarisao Džakmić utakmicu odigranu na Koševu.

Rekao je da realizacija šansi mora biti mnogo bolja

"Moramo biti više koncentrisani u fazi realizacije. Svjesni smo toga i radili smo na tome. U toku pripremnog perioda smo imali isti problem i sada želimo da tome dođe kraj," jasan je bio kapiten FK Sarajevo.

U večerašnjem susretu očekuje pozitivnu reakciju svoje ekipe i poneki pogodak.

"Očekujem da ćemo biti efikasniji prilikom realizacije naših prilika. U San Marino smo stigli bez problema i ne osjećamo umor. Vjerujem da ćemo pokazati pozitivnu reakciju na terenu", kazao je popularni Hame.

O eventualnom narednom protivniku u Evropskoj ligi još uvijek ne razmišlja.

"Ne razmišljamo mnogo o 2. pretkolu. Fokusirani smo isključivo na utakmicu protiv Libertasa. Takav pristup ćemo imati pred svaku narednu utakmicu. Iskljucivo nas zanima naredni protivnik, a ne ono sto nas čeka za nekoliko sedmica", završio je Džakmić.

Utakmica između Libertasa i Sarajeva se igra večeras s početkom u 21 sat.