Ušao u igru
40

Muhamed Bešić zaigrao u Premiershipu nakon 790 dana

K. H.
Foto: Sheffield United/Twitter
Foto: Sheffield United/Twitter
Veznjak reprezentacije BiH Muhamed Bešić upisao je prve minute za Sheffield United u Premiershipu što mu je ujedno i prvi nastup u najelitnijem nogometnom takmičenju u Engleskoj još od 27. augusta 2017. godine kada je u dresu Evertona igrao protiv Chelseaja.

Bešić je za svoj klub odigrao 10-ak minuta, a u igru je ušao pri rezultatu 1:1 umjesto Irca Davida McGoldricka.

Ovo je za Bešića nije debi za dresu Sheffielda s obzirom na to da je odigrao čitav meč u okviru Capital One kupa u kojem je njegov tim slavio protiv Blackburna krajem augusta, da bi svih 90 minuta odigrao i protiv Sunderlanda u narednoj fazi ovog takmičenja kada su doživjeli domaći poraz od 1:0.

Nakon te utakmice, trener Sheffielda Chris Wilder kazao je medijima da je Bešić jedini igrač njegovog tima koji je zaslužio prolaznu ocjenu te da je on jedini koji ima pravo pokucati na njegova vrata i postaviti pitanje o slaboj minutaži.

S tim u vezi, jasno je da je Bešić zaslužio povjerenje ovog stručnjaka i da će u budućnosti dobijati još veću minutažu i priliku za igru, a takva informacija svakako da najviše raduje selektora Zmajeva Roberta Prosinečkog koji Bešića zbog loše minutaže nije koristio u mečevima protiv Finske i Grčke.

Zanimljivo, Bešić je protiv West Hama upisao prve minute u Premiershipu nakon tačno 790 dana, a u međuvremenu osim Evertona, on je sezonu i po igrao za Middlesbrough koji se takmičio u Championshipu.