Nogomet
4

Muhamed Bešić: Ponosan sam na nagradu za najboljeg igrača prvenstva

Piše: Edin Isanović
Muhamed Bešić briljira u dresu Ferencvaroša
Muhamed Bešić briljira u dresu Ferencvaroša
Mladi bh. nogometaš Muhamed Bešić svojim igrama u dresu mađarskog Ferencvaroša je osvojio najviše glasova u izboru za najboljeg igrača prvenstva. Za Klix.ba kaže kako je sretan zbog ovog priznanja.

Najposjećeniji sportski portal u Mađarskoj Nemzetisport.hu je birao najbolji tim jesenjeg dijela sezone u elitnom nogometnom razredu.

Igrač Ferencvaroša i nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine Muhamed Bešić je dobio najviše glasova. Time je postao najpopularniji igrač prvenstva. Ovaj ratoborni stoper pokazuje toliko jednostavnosti u iznošenju lopte iz kritične zone, što su prepoznali i gledatelji tamošnjeg prvenstva.

Inače, Bešić je igrao za mladu i A reprezentaciju BiH. Za Klix.ba naglašava kako je izuzetno sretan zbog ovog priznanja.

"Ponosan sam zbog nagrade, naročito jer je došla od čitalaca koji su pratili utakmice i ocijenili da sam bio na nivou. Uvijek sam se trudio da pružim što bolju partiju, davao sam sve od sebe. Očigledno da je to publika prepoznala i to me raduje. Mogu obećati da ću i u narednom periodu igrati do krajnjih granica svojih mogućnosti kako bi napredovao individualno, a istovremeno pomogao klubu da ostvari svoje ciljeve", istakao je za naš portal Bešić koji može igrati na pociciji stopera i na mjestu zadnjeg veznog.

Ferencvaroš trenutno zauzima petu poziciju. Imaju deset bodova manje od prvoplasiranog Debrecena.