Nogomet
16

Zrinjski se bori za titulu, a najboljem strijelcu Bekiću uskraćuje minutažu

Klix.ba
Amer Bekić
Amer Bekić
Najbolji strijelac Zrinjskog, Amer Bekić, nalazi se u nemilosti svog kluba, mostarskog Zrinjskog, a razlog je to što igrač ne želi potpisati novi ugovor. Zbog toga mu je uskraćena minutaža, iako je itekako potreban ekipi koja se bori za titulu.

Tokom zimskog prelaznog roka za mladim reprezentativcem BiH i napadačem Zrinjskog na tržištu je vladala velika potražnja. Spominjao se i španski klub Getafe, ali je transfer propao. Bekić se potom vratio u ekipu, uspješno prošao pripreme i spreman dočekao početak prvenstva. No, kako saznajemo iz izvora bliskih mostarskom premijerligašu, Bekiću je postavljen uslov, ili će potpisati novi ugovor i produžiti saradnju koja ističe naljeto, ili neće igrati.

Da je odluka uprave Zrinjskog ozbiljna, pokazala je prva utakmica proljetnog dijela prvenstva. Zrinjski je ugostio ekipu Viteza i pobijedio rezultatom 2:0, a Bekić je meč odgledao s klupe.

Međutim, Plemići u narednom kolu imaju veoma težak zadatak, a to je subotnje gostovanje na Grbavici i dvoboj sa Željezničarom, aktuelnim osvajačem šampionske krune i aktuelnim liderom na tabeli BHT Premijer lige BiH. Bekić je igrač koji je svakako neophodan protiv takvog protivnika, a da li će trener Plemića Branko Karačić oglušiti na upute uprave kluba i posegnuti za svojim najjačim oružjem, što je sigurno mladi Bekić, ostaje da se vidi.

Bekić je u prvom dijelu sezone odigrao gotovo sve utakmice i najbolji je strijelac ekipe sa osam postignutih golova.