Nogomet
133

Muhamed Bešić: Maksimalno sam spreman, plasman na Euro je realan cilj

Piše: D. B.
Nogometna reprezentacija BiH se u Trening centru Zmajevo gnijezdo u Zenici pripremaju za nastavak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine i utakmicu protiv Andore, kao i prijateljski susret s Austrijom. Bh. reprezentativac i nogometaš engleskog premijerligaša Evertona Muhamed Bešić je u izjavi za portal Klix.ba kazao da je u vrhunskoj formi te je istakao vjeru u plasman na EP.
Muhamed Bešić (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Muhamed Bešić (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)

Bešić je kazao da su Zmajevi svjesni težine situacije u kojoj se nalaze, kao i činjenice da su pobjede neophodne u nastavku kako bi se BiH plasirala na EP.

"Situacija je jasna, svaku utakmicu moramo dobiti. Bit će nam veoma teško s obzirom na činjenicu da se radi o šest utakmica. Međutim, ići ćemo utakmicu po utakmicu i sada trebamo samo razmišljati o Andori i kako je pobijediti. Plasman na Euro je realan cilj", izjavio je Bešić.

Nakon dolaska u Everton je relativno brzo zaslužio mjesto u prvom sastavu, ali je u posljednje vrijeme na klupi. No, to nije utjecalo negativno na njegovu formu i fizičku spremu.

"U dobroj sam formi iako nisam igrao u posljednje tri sedmice. Menadžer je napravio rotacije u ekipi i ja to moram poštovati. Radim kao i ranije i maksimalno sam spreman. Nije mi naporno igrati u Engleskoj", završio je Bešić.

Zmajevi protiv Andore igraju u subotu, a sa Austrijom se sastaju tri dana kasnije.