Čudesan oporavak
0

Muamba u srijedu s tribina bodri svoj Bolton

Totalsport
Fabrice Muamba
Fabrice Muamba
Boltonov nogometaš Fabrice Muamba prisustvovat će utakmici zaostalog 34. kola engleske Premier lige u kojoj će njegov klub ugostiti Tottenham.

Bit će to prvo pojavljivanje Muambe na nogometnom stadionu otkako je 17. marta doživio srčani udar u utakmici FA Cupa upravo protiv Tottenhama. Podsjetimo, Muamba je bio klinički mrtav 78 minuta prije nego su ga liječnici ponovno oživjeli.

Englez se u tačno mjesec i po dana od nemilog događaja, koji je ujedinio cijeli nogometni svijet, oporavio do te mjere da se čak spominje i povratak igranju profesionalnog nogometa, ukoliko uspješno prođe cijeli proces rehabilitacije.

Menadžer Boltona Owen Coyle bio je jako sretan što će Muamba s tribina pratiti utakmicu svog kluba koji se grčevito bori za ostanak u najvišem rangu engleskog nogometa.

"Presretni smo što ćemo moći ponovno ugostiti Fabricea i njegovu obitelj na Reebok stadionu. Savršeno se poklopilo da će se vratiti na stadion upravo protiv ekipe protiv koje je i doživio nesreću. Znam da on jedva čeka zahvaliti navijačima i jedne i druge ekipe za podršku koju je primao za vrijeme svog oporavka", rekao je Coyle.

Bolton se trenutno nalazi na 18. mjestu prvenstvene tabele s istim brojem bodova kao i 17-plasirani QPR, koji ima i utakmicu više. Ukoliko Bolton uzme i bod, isplivat će iz zone ispadanja, dva kola prije kraja prvenstva.

Utakmica je na rasporedu u srijedu s početkom u 21 sat.