Nogomet
0

Muamba: Sretan sam što mogu normalno pričati i hodati

Totalsport
Fabrice Muamba (Foto: AFP)
Fabrice Muamba (Foto: AFP)
Nogometaš Boltona Fabrice Muamba, koji je nakon oporavka od srčanog zastoja u srijedu prvi puta prisustvovao utakmici svog kluba i to baš protiv Tottenhama, zahvalan je svima na velikoj podršci.

Zbog srčanog zastoja tokom dvoboja FA Cupa između Tottenhama i Boltona na White Hart Laneu Muamba je kolabirao i na koncu jedva izvukao živu glavu. No, uslijedio je odličan oporavak pa se nogometaš pojavio na utakmici u srijedu na Reebok stadionu.

"Dobro sam, svakim danom sam sve jači. Sretan sam zbog povratka na ovaj stadion i zbog susreta s navijačima", izjavio je Muamba za Sky Sports nakon što su ga srdačno pozdravili navijači prije početka susreta.

"Preplavljen sam osjećajima i srećom zbog velike podrške koju primam. Presretan sam jer opet mogu normalno razgovarati i hodati. Ovaj je stadion za mene posebno mjesto. Zahvalan sam navijačima na njihovoj podršci, ali i svima koji su meni i mojoj porodici slali pisma podrške. Još imam za pročitati šest kutija punih pisama s dobrim željama za ozdravljenje. Od sveg srca još jednom hvala svima", izjavio je vidno uzbuđeni Muamba.