Nogomet
0

"Mrtva utrka" PSG-a-a i Cityja za Edinsonom Cavanijem

Totalsport
Edinson Cavani (Foto: AFP)
Edinson Cavani (Foto: AFP)
Od "dostupnih" nogometaša trenutno na tržištu nema dvojbe da su najpoželjnija dva Južnoamerikanca - Urugvajac Edinson Cavani iz Napolija i Kolumbijac Radamel Falcao iz madridskog Atletica.

Napoli je za Cavanija više puta odbijao ponude i još ga uvijek drži na jugu Italije, makar je vrlo upitno koliko će još moći izdržati pritisak finansijski jačih klubova od sebe koji sve više stežu obruč. I ovog januara su po navodima engleske i talijanske štampe čelnici Manchester Cityja i PSG-a razgovarali i imali Napulj na otvorenoj liniji, ali talijanska ekipa je opet rekla - ne.

Kako sada stvari stoje izgleda da je PSG spremniji na odricanja, pa je navodno ponudio Napoliju 63 miliona eura. Manchester City s ponudom nije zasad otišao tako daleko, ali je moguće da će pratiti PSG ili ponuditi i veću odštetu jer se klub s Etihada osjeća oslabljen nakon što je otišao Mario Balotelli u Milan.

Najavljuju mediji širom Europe nastavak "mrtve utrke" PSG-a i Cityja za ovog napadača koji je već godinama jedan od najboljih strijelaca talijanske Serie A, a i trenutno je prvi strijelac te lige sa 18 pogodaka.

I za nastavak aktuelne sezone se najavljuju pregovori, a sve bi trebalo kulminirati tokom ljeta.