Bajka iz La Lige
28

Anketa / Može li nevjerovatna Girona napraviti čudo i osvojiti titulu ispred Reala i Barcelone?

D. P.
Slavlje Girone u manjem katalonskom derbiju (Foto: EPA-EFE)
Slavlje Girone u manjem katalonskom derbiju (Foto: EPA-EFE)
Nakon što su novim senzacionalnim trijumfom ponovo preuzeli vrh, nogometaši Girone sve više se spominju u smislu Leicestera i njihove bajke iz 2016. godine kada su napravili čudo i postali prvaci Engleske.
Gironi niko nije davao šanse da će biti pri vrhu tabele španske La Lige uoči početka sezone. Tek oni najoptimističniji navijači nadali su se eventualno izborenoj Evropi, no ovaj katalonski klub najveće je oduševljenje u svijetu nogometa trenutno.

Klub skromnog igračkog kadra igra impresivno ove sezone i lider je španskog prvenstva. Da fantastične igre nisu slučajnost, Girona je potvrdila sinoć u duelu protiv Barcelone koju je dobila na gostovanju rezultatom 4:2.

Tim trijumfom Girona se vratila na čelo tabele La Lige. Iskoristili su "kiks" Reala u ovom kolu i sada imaju dva boda više od Madriđana. Što je još važnije, Barceloni i Atletico Madridu već "bježe" sedam bodova.

Stoga, poređenja s Leicesterom su i više nego opravdana. Lisice su 2016. godine napravile jednu od najvećih senzacija modernog nogometa i osvojile titulu prvaka Engleske pored tada vrlo moćnih Manchester Cityja i Chelseaja.

Girona sada želi ponoviti sličnu stvar. Već dugo su bez poraza i imaju samo jedan u cijeloj sezoni pa se javnost s pravom pita mogu li do kraja sezone napraviti čudo. Odgovorite nam u anketi, da li vi vjerujete u uspjeh malog kluba iz Katalonije.