|

Mourinhova porodica seli u London, odlazi li i trener Reala?

Mourinhova porodica seli u London, odlazi li i trener Reala?
1
Klix.ba
19.11.2012. u 09:51
9
komentara
1

dijeljenja
Mourinhova porodica seli u London, odlazi li i trener Reala? Jose Mourinho
Supruga i kćerka trenera Real Madrida Josea Mourinha će, prema tvrdnjama lista Daily Star, u narednih nekoliko sedmica preseliti u London.
Navedeni list otkriva kako je 16-godišnja kćerka trenera Real Madrida upisala Školu za umjetnost u Camberwellu koji se nalazi samo osam kilometara od stadiona Chelseaja Stamford Bridgea odakle je Jose Mourinho otišao prije pet godina.

"Mrzim svoj privatni život. Ljudi vrijeđaju mog 12-godišnjeg sina", izjavio je nedavno Portugalac. Navodno, Mourinho je zbog toga spreman napustiti glavni grad Španije i preseliti u London, gdje je već kupio kuću početkom ove godine.

Prema pisanju španskog Asa, ovo ne znači da će Mourinho ponovo preuzeti Chelsea, već je moguće da će, kao što je to uradio Pep Guardiola krajem protekle sezone, jednostavno uzeti odmor.

Moguće je, piše navedeni španski list, da Portugalac preuzme francuski PSG, a da njegova porodica ostane u Londonu do kojeg iz Pariza treba dva sata vozom.

Special One je pravi strateg i možda je ovo samo jedan od načina pritiska na Kraljevski klub. U februaru je Mourinho boravio u Londonu, gdje je kupio kuću. Dva mjeseca poslije, predsjednik Real Madrida Florentino Perez dao mu je novi ugovor i poboljšao ekonomske uslove njegovim pomoćnicima.

U aprilu 2011. godine Mourinho je počeo insinuirati kako će napustiti klub.

"Engleska je moje prirodno mjesto za život", kazao je tada trener Real Madrida. Mjesec kasnije, Jorge Valdano, tadašnji sportski direktor Blancosa, morao je napustiti klub.
Prijavi grešku


Komentari (9)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...