Nogomet
12

Mourinho: Želim da svi ostanu mirni i prepuste mi odgovornost

Totalsport
Jose Mourinho (Foto: AFP)
Jose Mourinho (Foto: AFP)
Najveću senzaciju 1. kola nove sezone Lige prvaka kreirali su nogometaši Basela koji su usred Londona pobijedili Chelsea s 2-1. Menadžer Bluesa Jose Mourinho smatra da nema potreba za paničarenjem.

Chelsea je u dvoboju grupe E poveo u 45. minuti pogotkom Oscara, ali su u nastavku Mohamed Salah i Marco Streller donijeli preokret švicarskom prvaku. Prvi je to Chelseajev domaći poraz u grupnoj fazi takmičenja nakon čak 29 utakmica. Posljednji datira još iz 2003. godine kada je bolji bio Bešiktaš.

"Naravno da nismo sretni, ali nogomet je dobra i jednostavna zabava za svakoga. U teškim trenucima se vidi ko ima karakter. Želim da svi ostanu mirni i prepuste mi odgovornost. Nisam šokiran jer znam da je nogomet igra, a u stvarnosti ponekad ne pobjeđuješ", poručio je Mourinho.

"Naravno da nisam zadovoljan rezultatom, ali mislim da je Basel igrao dobro. Došao je do izjednačenja u trenutku kad smo igrali najbolje i nakon toga nas je kaznio iz kornera u kojima smo inače jaki", zaključio je portugalski stručnjak.