Menadžer Manchestera
32

Mourinho: United ne može u godinu dana na dva golmana i tri beka potrošiti 700 miliona

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Menadžer Manchester Uniteda Jose Mourinho nastavio je zabavljati svjetsku nogometnu javnost budući da je nastavio s ispaljivanjem tradicionalnih žalopojki.

Naime, Manchester City je tokom ljetošnjeg prijelaznog roka bio prilično rastrošan prilikom sastavljanja vjerovatno šampionske ekipe zbog čega Mourinho ima zamjerki.

"Da li mislite da Manchester United može staviti na stol 600 miliona funti i kupiti šest igrača za pojedinačnih 100 miliona? Ne može! Bez umanjivanja uspjeha Manchester Cityja i Josepa Guardiole, oni očito imaju veliki kredit. Nakon što je Guardiola došao imao je engleskog reprezentativnog golmana Joea Harta. Nije mu se sviđao pa je kupio Barceloninog golmana Claudija Brava. Ni on mu se nije dopao pa je zatražio još jednog golmana. Danas ima Edersona i zadovoljan je. Imao je Pabla Zabaletu i Aleksandra Kolarova, dvojicu vrlo dobrih igrača, ali starijih od 30 godina. Želio ih je zamijeniti i nije doveo dvojicu, već trojicu novih bekova! Možemo li mi kupiti šest-sedam igrača istovremeno? Možemo li potrošiti 600-700 miliona? Ne", izjavio je trener Manchester Uniteda za zvaničnu klupsku stranicu te se dotakao i generalnog stanja u svjetskom nogometu.

"Posljednjih godina tržište se kreće u suludom smjeru. Ili pripadaš bogatim klubovima koji nemaju granica i samo kupuju, bez obzira na finansijski fair play, ili pripadaš drugoj, manje bogatoj grupi klubova kojoj je teško uspjeti u nadmetanju s najbogatijima. Imam podršku kluba, dobio sam trogodišnji ugovor i ulaže se mnogo novca. Problem nije novac koji mi ulažemo, već novac koji ulažu ostali klubovi koji imaju stabilnost i tendenciju konstantnog ulaganja", poručio je Mourinho.