Nogomet
0

Mourinho u novoj knjizi kazao da će "razbiti Wengerovo lice", Francuz ne želi čitati knjigu

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Arsene Wenger je kazao da nije zainteresiran za čitanje nove knjige u kojoj Jose Mourinho navodi kako želi "razbiti njegovo lice".

Mourinho i Wenger su nekoliko puta učestvovali u javnim konfrontacijama tokom Mourinhova dva mandata na klupi Chelseaja, a sve je kulminiralo njihovim sukobom na Stamford Bridgeu prije dvije godine.

U Mourinhovoj biografiji pod nazivom "Up Close and Personal", a koju je napisao Rob Beasley, prenesene su Mourinhove navodne riječi u kojem portugalski trener kazuje da želi razbiti Wengerovo lice.

"Jednog dana ću ga sresti izvan fudbalskog terena i razbit ću mu lice", stoji u biografiji.

Na ovakvu rečenicu Mourinha je navela Wengerova izjava nakon što je Chelsea u januaru 2014. godine prodao Juana Matu u Manchester United. Wenger se tada žalio da je Chelsea odigrao oba meča protiv Uniteda, dok je Arsenal odigrao jedan meč aludirajući na to da je tajming transfera čudan te da Chelsea time pojačava United u sudarima protiv ostalih konkurenata u ligi.

Upitan o navodima u knjizi, Wenger je kazao da ne želi čitati Mourinhovu biografiju, da on nije destruktivan i da želi pričati samo o fudbalu.

"Gledajte, nisam čitao knjigu i sigurno je neću čitati tako da ne mogu komentarisati. Pričat ću o fudbalu i to je sve što radim. Nisam destruktivac, nikada. Ja sam konstruktivan", kazao je Wenger.