Nogomet
0

Mourinho: Svi će željeti Chelsea za protivnika u osmini finala

Anadolija
Jose Mourinho (Foto: EPA)
Jose Mourinho (Foto: EPA)
Fudbaleri Chelseaja sinoćnjom pobjedom od 2:0 na svom "Stamford Bridgeu" protiv Porta osigurali su plasman u osminu finala Lige šampiona i to sa prve pozicije u grupi "G". S obzirom na lošu formu "plavaca" ove sezone menadžer Jose Mourinho uvjeren je da će u žrijebu parova osmine finala svi drugoplasirani klubovi iz grupne faze željeti upravo njegov tim za protivnika.

Chelsea igra očajno ove sezone u Premier ligi, gdje zauzima tek 14. poziciju sa svega 15 bodova i bliže je zoni ispadanja nego vrhu tabele. Ni u Ligi šampiona im nije išlo najbolje. Naprotiv, prolazak su osigurali tek u posljednjem kolu spomenutom pobjedom nad Portom s kojim se Mourinho proslavio na početku svoje trenerske karijere.

"Svaki tim koji je osvojio drugo mjesto u grupi željeće da igra s nama ili sa Zenitom. Isto tako svi oni se nadaju da će izbjeći timove poput Barcelone, Real Madrida, Atletico Madrida i Bayerna", kazao je Mourinho za britanske medije.

Portugalski trener smatra da njegova ekipa nije među kandidatima za osvajanje ovosezonskog izdanja Lige šampiona, ali ne krije da je to njegova velika želja.

"S igrom koju prikazujemo ove sezone definitivno nismo među kandidatima za titulu šampiona Evrope, jer ima boljih ekipa od nas. Međutim, ni kada sam sa Portom osvojio Ligu šampiona nismo bili među favoritima. S druge strane, kada sam sa Chelseajem i Real Madridom bio među favoritima, izgubio sam po dva puta u polufinalu. Tako da se nikada ne zna. Vidjećemo šta će se desiti", zaključio je Mourinho.

Žrijeb parova osmine finala biće poludirigovan. Timovi će biti podijeljeni u dva "šešira" u kojima će biti prvoplasirani i drugoplasirani iz grupne faze. Uz to neće se moći sastati klubovi koji dolaze iz iste zemlje. Dakle, eventualni rivali "plavaca" su Paris Saint Germain, Juventus, PSV Eindhoven, Gent, Benfica ili Roma. Žrijeb će se održati 14. decembra u Nionu sa početkom u 12 sati.