Nije išao na dodjelu
5

Mourinho sugerirao neispravnosti u glasanju za trenera godine

Totalsport
Jose Mourinho (Foto: AFP)
Jose Mourinho (Foto: AFP)
Jose Mourinho, trener Real Madrida, u jednom je intervjuu naveo pravi razlog zbog kojeg je odbio prisustvovati FIFA-inoj svečanosti proglašenja najboljeg trenera godine u januaru u Zurichu.

Mourinho se našao u suženom izboru za tu nagradu zajedno s bivšim trenerom Barcelone Pepom Guardiolom i selektorom španske nogometne reprezentacije Vicenteom del Bosqueom, kojem je na kraju i pripala nagrada.

Mourinho je uoči svečanosti održane 7. januara objasnio da neće biti prisutan zbog obaveza njegove ekipe u Kupu kralja. Međutim, u ekskluzivnom intervjuu za RTP, koji je na rasporedu emitiranja u utorak navečer, otkrio je pravi razlog neodlaska u Zürich.

"Ne žalim zbog mog neodlaska na tu svečanost, to je bila prava odluka. Zvali su me više od jednom. Međutim, dvije ili tri osobe su mi rekle da su glasale za mene, ali su glasovi tih osoba otišli nekom drugome, pa sam odlučio ne ići", rekao je Mourinho.

Izjavu je prenio portugalski Record, koji piše kako je FIFA već reagirala i negirala postojanje bilo kakvih nepravilnosti.