Nogomet
9

Del Bosque: Mourinhove tvrdnje su djetinjaste

Totalsport
Vicente del Bosque (Foto: AFP)
Vicente del Bosque (Foto: AFP)
Španski nogometni selektor Vicente del Bosque kratko je prokomentarisao tvrdnje Josea Mourinha kako je FIFA-in izbor za najboljeg trenera prošle godine namješten.

Podsjećamo, Mourinho je nedavno optužio FIFA-u da je manipulisala glasovima, kao i da je to glavni razlog što nije došao na svečanu ceremoniju proglašenja pobjednika koja je u januara održana u Zürichu.

"Zvali su me da dođem. Ne jednom, nego više puta, ali nisam otišao jer su mi dvije ili tri osobe rekle kako su glasale za mene. No, ti glasovi su otišli nekome drugom", rekao je Mourinho.

Takvu je tvrdnju demantovala FIFA, ali je podržao kapiten makedonske reprezentacije Goran Pandev, izjavivši da je glasao za Mourinha, ali da su njegovi glasovi pripisani kasnijem pobjedniku Del Bosqueu.

"Ta situacija mi nimalo ne smeta. Za mene je sve to malo djetinjasto. Ne želim dati dalje komentare, kako bih izbjegao pogrešnu interpretaciju. Čeka nas važna utakmica protiv Finske i to je sve o čemu razmišljam u ovom trenutku", rekao je Del Bosque za radiostanicu Onda Cero.