Nogomet
4

Mourinho: Suarez je izgledao kao da ga je neko upucao

Totalsport
Jose Mourinho (Foto: AFP)
Jose Mourinho (Foto: AFP)
Menadžer Chelseaja Jose Mourinho oštro je kritikovao urugvajskog napadača Liverpoola Luisa Suareza, optuživši ga da je pokušao iznuditi penal u nedjeljnom dvoboju 19. kola Premierlige.

Chelsea je na Stamford Bridgeu slavio s 2-1, a strijelac pobjedničkog pogotka je bio Samuel Eto'o. Kamerunac je, međutim, u drugom poluvremenu došao u centar pažnje zbog malo drugačije stvari. Naime, nakon njegovog su kontakta sa Suarezom u šesnaestercu gosti tražili kazneni udarac, no sudija Howard Webb se nije oglasio.

Mourinho je, pak, nakon utakmice izrazio uvjerenje da prekršaja nije ni bilo. Štaviše, ustvrdio je kako je zapravo oštećena njegova ekipa.

"Mislim da smo imali situaciju u kojoj je trebao biti dosuđen penal nakon prekršaja na Edenu Hazardu. Nešto se događa iz sedmice u sedmicu. Ne znam zašto sudije to ne vide. Eden je pošten dečko i ne znam zašto mu se to događa", rekao je portugalski stručnjak, a potom se osvrnuo na Suareza.

"On je zaslužio žuti karton. Stalno ponavljam da mrzim igrače koji pokušavaju isprovocirati neke situacije. Luis je čudesan igrač i imam puno poštovanja prema njegovoj kvaliteti i njegovom stavu da pokušava pobijediti u svakoj utakmici. No, ponekad pretjeruje. Eto'o je samo postavio svoje tijelo pred njega, a Luis je izgledao kao da ga je neko upucao".