Vjeruje u svoj tim
20

Mourinho se zainatio: Volio bih opet igrati protiv Bayerna u Ligi prvaka

K. H.
Jose Mourinho (Foto: EPA-EFE)
Jose Mourinho (Foto: EPA-EFE)
Portugalski stručnjak Jose Mourinho kazao je, nakon poraza Tottenhama od Bayerna rezultatom 3:1 u posljednjem meču grupne faze Lige prvaka, da bi volio još jedan duel protiv Bavaraca u četvrtfinalu ili polufinalu ovog takmičenja.

Tottenham je odigrao puno bolji meč nego pod vodstvom Maurizija Pochettina u 2. kolu kada je Bayern slavio uz uvjerljivih 7:2, a Mourinho je rekao da bi volio još jednom igrati protiv njemačke ekipe u ovoj sezoni.

"Moja želja je da se vratimo ovdje i još jednom igramo protiv Bayerna. Svjestan sam da to neće biti moguće u osmini finala, ali u četvrtfinalu ili polufinalu bi bilo moguće. Volio bih odigrati još jedan duel protiv njih, koji bi se svima dopao, a vidjet ćemo šta će sudbina donijeti", rekao je Mourinho nakon meča.

Portugalac je naglasio da njegovi igrači nisu gledali prvi meč koji je pripao Bavarcima rezultatom 7:2 i da je ekipi bilo veoma važno da makar uz minimum dostojanstva odigra meč u Minhenu, što su na kraju i uradili.

"Već sam u pripremi meča rekao da smo pokušali ignorisati poraz od 7:2 u prvom meču i uopšte nisam razgovarao s igračima o toj utakmici. Bilo nam je važno da iz Minhena odemo uz minimum dostojanstva i mislim da smo to i uradili", kazao je portugalski stručnjak.

Tottenham je kao drugoplasirani prošao grupnu fazu Lige prvaka i u ponedjeljak će u žrijebu čekati protivnika u osmini finala.