S igračima proslavio rođendan
0

Mourinho se nagovorio sudiji: Zapali cigaretu i smij se lopove

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Trener nogometaša Real Madrida Jose Mourinho na naslovnicama je španskih medija nakon velikog El clasica u četvrtfinalu Kupa kralja koji je u srijedu odigran na Camp Nou.
 Jose Mourinho ogorčen zbog
Jose Mourinho ogorčen zbog "nepravednog" suđenja (Foto: AFP)
U tom susretu (2-2) Barcelona je sačuvala prednost sa Santiago Bernabeua i s ukupnih 4-3 izborila polufinale, a repova nakon susreta bilo je mnogo.

U Realu su bili ogorčeni na suđenje Fernanda Teixeire Vitienesa. Zamjeraju mu iz "kraljevskog kluba" mnogo stvari, počevši od poništenog gola i neopravdanog isključenja Sergija Ramosa, do nesuđena dva jedanaesterca, kao i prekratku nadoknadu.

Tako El Mundo piše da je Mourinho nakon susreta sačekao Teixeiru Vitienesa na parkiralištu ispred stadiona i rekao mu: "Pravi si umjetnik, kako voliš zajeb...profesionalce".

Marca piše kako je Mourinhov glasnogovornik Eladio Parames potvrdio ugodni razgovor sa sudijom, te je dodao kako mu je Portugalac rekao: "Teixeira, sada idi zapali cigaretu i smij se lopove!"

Stigao je u međuvremenu (u četvrtak 26. januara) Mourinho proslaviti i svoj 49. rođendan, a igrači su ga uoči treninga iznenadili tortom.

Uručili su mu je Iker Casillas i Sergio Ramos, a cijela je ekipa treneru pjevala "sretan ti rođendan" i na taj način potvrdila koheziju u svlačionici nakon sjajne predstave na Camp Nou.