Novi skandal Portugalca
171

Mourinho provocirao navijače Juventusa pa izazvao sukob s Bonuccijem

Klix.ba
Jose Mourinho (Foto: EPA-EFE)
Jose Mourinho (Foto: EPA-EFE)
Trener Manchester Uniteda Jose Mourinho opet se našao u sukobu s navijačima Juventusa nakon pobjede Crvenih đavola u Torinu rezultatom 2:1, a on je nakon posljednjeg sudijskog zvižduka provocirao domaću publiku koja ga je tokom čitavom meča vrijeđala.

Vrijeđanje Portugalca počelo je još u Engleskoj kada su se ovi timovi sreli u meču 3. kola, gdje im je Mourinho na provokacije odgovorio pokazivanjem tri prsta (što aludira na osvajanje "triplete" s Interom koju Juventus nikada nije osvojio), a sve je nastavljeno nakon posljednjeg zvižduka meča u Torinu.

Kada je sudija Ovidiu Hațegan svirao kraj, zadovoljni Mourinho ušao je na teren i pobjedu slavio provocirajući domaće navijače, zbog čega je ušao u verbalni sukob s Leonardom Bonuccijem, a sve je završeno brzo jer je veliki broj ljudi iz osiguranja ubrzo izvelo Portugalca s terena.

Trener Manchester Uniteda priznao je na konferenciji za medije nakon meča da je njegova reakcija bila plod vruće glave, ali da je bio ljut zbog uvreda koje su svih 90 minuta stizale s tribina torinskog stadiona.

"Provocirali su me 90 minuta, a ja sam došao samo da radim svoj posao. Nisam nikoga uvrijedio, htio sam samo da jače čujem domaće navijače. Vjerovatno to ne bih uradio hladne glave, ali oni su vrijeđali moju porodicu, računajući i porodicu koja se zove Inter, pa sam reagovao tako", istakao je Mourinho.

Portugalac je nakon toga rekao da je veoma zadovoljan zbog pobjede njegove ekipe, a trijumf je objasnio riječima da su igrači Manchester Uniteda tokom svih 90 minuta tražili pobjedu, što su na kraju i uspjeli.

Nezadovoljstvo zbog poteza Mourinha iskazao je legendarni veznjak Manchester Uniteda Paul Scholes koji je rekao da je gest trenera Crvenih đavola potpuno nepotreban.

"Kada dođete do pobjede, treba imati stila. Mislim da nije bilo nikakve potrebe za takvim stvarima, trebao je samo otići do svoje tribine i pozdraviti gostujuće navijače. Ono što je uradio je potpuno bespotrebno, ali Mourinho je takav...", kazao je Scholes.