Nogomet
0

Mourinho priprema promjene za Barcelonu

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Jose Mourinho, trener milanskog Intera, vjerojatno će napraviti određene izmjene u formaciji prije prve polufinalne utakmice nogometne Lige prvaka.

Inter u utorak dočekuje na San Siru Barcelonu, aktualnog prvaka Evrope, kojeg niko u ovom trenutku ne može zaustaviti. Poglavito njihovog najboljeg igrača Lionela Messija, najboljeg trenutno na cijelom svijetu.

Mourinho je prvi put formaciju 4-2-3-1 predstavio na uzvratu četvrtfinala ovog takmičenja kod Chelseaja kada je pobijedio 1-0 i time osigurao prolaz u polufinale. Nakon toga je ista formacija donijela uspjeh protiv Fiorentine u polufinalu domaćeg Kupa, kao i u derbiju u petak protiv Juventusa (2-0).

No, italijanski mediji nagađaju da bi za Barcelonu moglo doći do izmjena, te da bi formacija mogla izgledati 4-1-4-1. Portugalac želi zgusnuti i zbiti redove u sredini terena, te napraviti najveći presing na Xavija.

Želja je onemogućiti posjed lopte Katalonaca kao i njihovo nesmiljeno kombiniranje. Isto tako, Mourinho bi mogao svakog igrača obvezati na određenu zadaću na travnjaku, a slobodne ruke dati samo jednom igraču, Brazilcu Maiconu, koji je prekrasnim pogotkom načeo Buffona na derbiju u petak.

Italijanski mediji naslućuju da bi Maicon mogao biti faktor iznenađenje ovog velikog ogleda na San Siru.