Najava Jorgea Valdana
0

Mourinho preuzima Real u utorak

Totalsport
Jose Mourinho (Foto: AP)
Jose Mourinho (Foto: AP)
Da će portugalski strateg Jose Mourinho preuzeti klupu nogometaša Real Madrida više nije tajna već je samo pitanje trenutka kada će se to dogoditi.

"Definitivno će se to dogoditi sljedeće sedmice. Možda već u utorak. U ponedjeljak mi se to zasad čini nemogućim", rekao je sportski direktor Reala Jorge Valdano u razovoru za jednu špansku radio stanicu.

"Real Madrid historijski gledano ima brojne prioritete, od kojih je prvi osvajanje naslova, drugi dovođenje sjajnih igrača, a treći igranje atraktivnog nogometa u kojem publika može uživati. Mourinho je vrlo inteligentna osoba i u koju god ekipu dođe zna kakva joj igra i koncepcija najbolje odgovara", dodao je sportski direktor "kraljevskog kluba".

U srijedu je Real otpustio Manuela Pellegrinija uprkos činjenici da je klub sa Santiago Bernabeua osvojio za sebe rekordnih 96 bodova u Primeri prošle sezone. Međutim, Realu to nije bilo dovoljno za naslov, budući je Barcelona osvojila tri boda više i odbranila prošlogodišnju krunu, za što su se presudnim pokazale pobjede u oba međusobna susreta.

"U ključnim utakmicama ove sezone ekipa nije bila na nivou i nije obavila posao kako treba. Zato smo donijeli takvu odluku."

Na kraju je također Valdano odbio mogućnost prodaje argentinskog napadača Gonzala Higuaina (23) u ljetnom prelaznom roku, kako se medijski nagađalo posljednjih sedmica. Higuain je prošlu sezonu završio kao drugi najbolji strijelac lige s 27 golova, sedam manje od Lionela Messija, a ugovorno je vezan za Real do 2013. godine.