U svom stilu
70

Mourinho porazbijao boce nakon pobjedničkog gola pa poslao poruku kritičarima

Piše: N. K.
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot
Portugalski trener Jose Mourinho u svom stilu proslavio je sinoćnju pobjedu svog Manchester Uniteda u petom kolu Lige prvaka protiv Young Boysa rezultatom 1:0.

Maroune Fellaini je u prvoj minuti sudijske nadoknade postigao pobjednički gol, a Mourinho je taj pogodak proslavio tako što je prvo šutao bočice s vodom poredane uz teren pa je zatim uzeo korpu punu bočica, digao je visoko iznad glave i njom svom snagom udario o pod pa su se sve boce rasule na opće oduševljenje navijača.

"Bio je to iskaz olakšanja i ljutnje. Ova utakmica nije smjela završiti 0:0. Nismo se trebali mučiti do posljednje minute, nego je riješiti ranije. Nisam bio ljut na svoje igrače, nego zbog toga što nikako nisu mogli postići pogodak. Na terenu su dali sve od sebe i zato sam bio oduševljen kada su napokon postigli pobjednički gol. Imam poruku za sve svoje ljubitelje. Naime, igrao sam 14 puta grupnu fazu Lige prvaka i svaki put sam je prošao. Ono jednom kada nisam igrao grupu ovog takmičenja, to je bilo zato što sam igrao Evropsku ligu i osvojio je. To je jedan lijep podatak za sve moje ljubitelje i obožavatelje statistike", poručio je Mourinho nakon meča.