Premiership
21

Mourinho opet izgubio, De Gea od tragičara do spasitelja Manchester Uniteda

K. H.
(Foto: EPA-EFE)
Everton i Manchester United odigrali su susret bez pobjednika u okviru 28. kola engleskog Premiershipa rezultatom 1:1, dok je Wolves kao gost bio bolji od Tottenhama sa 3:2.

Everton je protiv Manchester Uniteda rano stigao u vodstvo, tačnije u 3. minuti kada je David De Gea loše ispucao loptu te pogodio Calvert-Lewina u nogu, nakon čega se lopta odbila u mrežu za vodstvo Karamela od 1:0.

Ubrzo su Crveni đavoli stigli do poravnanja, a gol za tim s Old Trafforda postigao je Bruno Fernandes. Do kraja meča nije bilo pogodaka, ali vrijedi izdvojiti situaciju iz 93. minute kada je domaćem timu poništen pogodak.

Naime, Calvert-Lewin je šutirao, lopta je završila u mreži, ali je sudija svirao ofsajd jer je Sigurdsson smetao gostujućem golmanu. Prije toga, De Gea je fantastično reagovao i spasio svoj gol.

U drugom meču Wolves je nakon preokreta pobijedio Tottenham na gostujućem terenu. Bergwijn je u 13. minuti pogodio za 1:0, Doherty je poravnao na 1:1 u 27. minuti, da bi prednost domaćem timu na poluvremenu osigurao Aurier golom u 45. minuti.

Ipak, Jota u 57. i Jimenez u 73. minuti donose preokret Wolvesu za veliku pobjedu kojom su se uključili u borbu za Ligu prvaka.

Tabela: