U svom stilu
18

Mourinho objasnio zašto je preuzeo Tottenham iako je rekao da to nikad neće uraditi

K. H.
Foto: AFP (Foto: EPA-EFE)
Foto: AFP (Foto: EPA-EFE)
Portugalski trener Jose Mourinho održao je prvu zvaničnu konferenciju za medije kao novi menadžer Tottenhama na kojoj je istakao nekoliko zanimljivih stvari.

Na početku obraćanja novinarima Mourinho je se zahvalio bivšem treneru Tottenhama Mauriciju Pochettinu za kojeg je rekao da ga sigurno očekuje sjajna budućnost te da se nada kako će brzo pronaći novi posao.

"Prije svega se želim osvrnuti na mog kolegu Pochettina i želim mu čestitati na svemu što je u ovom klubu napravio te mu javno poručiti da su ovaj stadion i ovaj klub njegov drugi dom. Za njega će vrata uvijek biti otvorena, a siguran sam da će on pronaći novu sreću i klub jer je pred njim sjajna budućnost", kazao je Mourinho.

Mourinho je dodao kako nije ljubitelj preuzmanja ekipe u toku sezone jer je u Portu 2001. godine imao loše iskustvo s tim.

"Ne mogu sve promijeniti za dva dana, nemam najbolje iskustvo u preuzmanju ekipa u toku sezone i ovo je tek drugi put u karijeri da se nalazim u takvoj situaciji. To sam uradio u Portu 2001. godine i prethodnih mjeseci sam razmišljao o tome jer sam osjećao da bi se nešto ovakvo moglo dogoditi. Moram imati povjerenje u ekipu koju preuzimam, imamo svoj sistem i neke stvari će se promijeniti, a želim reći i da nijednog trenutka nisam došao ovdje da bi se nešto oko mene vrtilo te da želim isključivo pomoći klubu i igračima", istakao je portugalski trener.

Novinare je zanimalo kako je to Jose Mourinho promijenio mišljenje o ekipi Tottenhama za koju je 2015. godine rekao da ih nikada ne bi trenirao.

"To je bilo prije nego što sam dobio otkaz", kazao je Mourinho te dodao kako se osjeća motivisano i spremno za novi posao.

Prvi meč na klupi novog kluba Mourinho će imati već u subotu kada će Tottenham gostovati kod West Hama.