Izgubio s Tottenhamom
5

Mourinho o povratku na Old Trafford: Bilo je baš kao što sam očekivao

K. H.
Jose Mourinho (Foto: EPA-EFE)
Jose Mourinho (Foto: EPA-EFE)
Menadžer Tottenhama Jose Mourinho u prvom meču na Old Traffordu nakon otkaza koji je dobio u Manchester Unitedu doživio je poraz od Crvenih đavola rezultatom 2:1 u meču 15. kola engleskog Premiershipa.
Mourinho je o samom dočeku na Teatru snova rekao da je bilo veoma pristojno i lijepo, a o utakmici da je njegov tim napravio korak nazad porazom od direktog rivala za vrh tabele.

"Bilo je lijepo, pristojno, baš kao što sam i očekivao da će biti. Ipak, ovaj poraz je korak unazad protiv ekipe koja igra s istim ciljem kao mi i koja se pokušava popeti među šest najboljih ekipa u Premiershipu, ali moramo nastaviti raditi. Tokom utakmice smo napravili neke greške, ali nema potrebe žaliti za tim jer već u subotu protiv Burnleyja igramo težak meč", istakao je Mourinho.

Jose je kazao da su njegovi igrači znali opasnost koju svojim kretanjem s lijeve strane donosi Marcus Rashford koji je protiv Tottenhama postigao dva pogotka.

"Gol koji je Manchester United postigao na početku drugog poluvremena dao im je šansu da igraju na način na koji su igrali. Kazao sam svojim igračima gdje je Rashford najopasniji, znali smo da je najopasniji kada uđe s lijeve strane, ali nažalost smo baš na taj način primili gol", kazao je Mourinho.

U narednom kolu Tottenmham će igrati protiv Burnleyja, a Manchester United gradski derbi protiv Manchester Cityja.