Premiership
55

Rashford presudio Tottenhamu, neslavan povratak Mourinha na Old Trafford

K. H.
(Foto: EPA-EFE)
Ekipa Manchester Uniteda pobijedila je Tottenham u meču 15. kola engleskog Premiershipa rezultatom 2:1 u povratničkom meču Josea Mourinha na Old Trafford.
Manchester United je već u osmoj minuti stigao u vodstvo. Lopta se nakon jednog napada odbila od Rashforda koji je bio na ivici kaznenog prostora, a onda silovitim udarcem pogađa prvi ugao golmana Tottenhama i dovodi svoj tim u vodstvo.

Pred kraj prvog poluvremena, tačnije u 39. minuti, Dele Alli fantastičnim potezom prima loptu između dva igrača Manchester Uniteda i postiže pogodak za poravnanje na 1:1.

To je ujedno bio i rezultat prvog poluvremena, a pobjedu Manchester Unitedu donosi Rashford s bijele tačke u 49. minuti. Nakon toga Tottenham je pokušavao doći do poravnanja, no De Gea je bio siguran na golu domaćeg tima i Crveni đavoli su osvojili izuzetno važna tri boda.

Važnu pobjedu kojom je ostao u trci za prvo mjesto upisao je i Leicester koji je golovima Jamia Vardyja s bijele tačke i Maddisona u 96. minuti porazio Watford sa 2:0, trijumf je upisao i Chelsea koji je sa 2:1 bio bolji od Aston Ville. Golove za Plavce su postigli Abraham i Mounth, dok je za Villu pogodio Trezeguet.

Wolves je sa 2:0 bio bolji od West Hama, dok je Southampton sa 2:1 bio bolji od Norwicha.