Zanimljivo pitanje
38

Mourinho o kazni za Manchester City: Kome će biti dodijeljena titula iz 2018. godine?

F. Z.
Jose Mourinho (Foto: EPA-EFE)
Jose Mourinho (Foto: EPA-EFE)
Krovna kuća evropskog nogometa UEFA donijela je odluku da izbaci Manchester City iz svih takmičenja pod svojim okriljem u naredne dvije sezone (2020/2021, 2021/2022) zbog kršenja pravila finansijskog fair playa.

Tako se ukazala prilika za nekoliko ekipa Premiershipa koje mogu biti pete na tabeli i tako izboriti plasman u Ligu prvaka naredne sezone s obzirom na to da je Manchester City drugoplasirana ekipa lige. Jedna od njih je i Tottenham Josea Mourinha.

Kaznu koju je dobio Manchester City komentarisao je i trener Tottenhama, a stigao se i našaliti pa se zapitao i kome će biti dodijeljena titula prvaka iz 2018. godine, kada je njegov tadašnji klub Manchester United završio na drugom mjestu iza Građana.

"Nisam gubio niti jednu minutu analizirajući ono što UEFA i FIFA trebaju analizirati. Ukoliko budem ulazio u to, moram pitati da li će klub koji je završio kao drugoplasirani 2018. godine biti prvak? Da ili ne? To bi bilo interesantno, ali šalu na stranu, treba sačekati kraj postupka i ishod žalbe", našalio se Mourinho, a potom se osvrnuo na mogućnost da njegov Tottenham i kao petoplasirani tim na tabeli izbori Ligu prvaka:

"Ne razmišljam trenutno o tome da li će u Ligu prvaka petoplasirani tim, samo želim da igramo što bolje, da osvojimo što više možemo bodova i da budemo što bolje plasirani. Na kraju sezone ćemo vidjeti koje je to mjesto, jer moguće je da budemo šesti ili sedmi i onda neće biti važno da li petoplasirana ekipa ide u Ligu prvaka."