Nogomet
0

Mourinho: Nije me briga šta Villas-Boas priča

Totalsport
Jose Mourinho (Foto: AFP)
Jose Mourinho (Foto: AFP)
Londonski rivali Tottenham i Chelsea u subotu će na White Hart Laneu odigrati derbi 6. kola Premiershipa. Za uvertiru na ličnom nivou pobrinuli su se menadžeri tih klubova i nekadašnji bliski saradnici, Portugalci Andre Villas-Boas i Jose Mourinho.

Andre Villas-Boas je sedam godina radio kao Mourinhov saradnik, skaut i asistent u Portu, Interu i Chelseaju, tokom prvog Mourinhovog mandata na klupi kluba sa Stamford Bridgea. Tvrdi da je do razlaza s Posebnim došlo zbog vlastitih ambicija za važnije uloge u trenerskom poslu, za koje Mourinho nije imao razumijevanja.

"Do našeg razlaza je stiglo kada sam osjetio da sam pun ambicija i da mu mogu donijeti nešto ekstra, odnosno kada sam se želio jače uključiti u poslove koje sam obavljao u to vrijeme. Osjećao sam da mu mogu ponuditi puno više. Ali, on nije osjećao potrebu za tim, pa smo se nakon saradnje u Interu odlučili razdvojiti. Imali smo prije toga odličan osobni i profesionalni odnos. Danas ga nemamo", rekao je Villas-Boas.

Jose Mourinho nije se želio upustiti u takvu diskusiju putem medija…

"O tome ne želim razgovarati s medijima, jer je to lična stvar. Briga me šta Villas-Boas priča. To me ne zanima", rekao je Mourinho.

Prisjetio se i svog odnosa s Louisom van Gaalom, za kojeg je on radio u Barceloni kao njegov saradnik, a onda ga je kasnije na klupi Intera pobijedio u finalu Lige prvaka protiv Bayerna, kojeg je vodio Holanđanin.

"Dobio sam finalnu utakmicu Lige prvaka protiv trenera koji je bio važan u mojoj karijeri i i naučio me odrastanju. Učinio sam to na profesionalni način. Na takav način se to jedino i može uraditi".

"Imao sam puno asistenata u karijeri. Uvijek sam bio otvoren za njih, kao i za trenere u akademiji. Hoću li otići na čašu vina s Villas-Boasom? Uvijek ću poći kada me ljudi pozivaju. Nikada ne odbijam. Ali o tome nemam više šta reći", zaključio je Mourinho.