Casillas ili Adan
22

Mourinho: Ni ja ne znam ko će braniti protiv Real Sociedada

Totalsport
Jose Mourinho (Foto: Arhiv/AFP)
Jose Mourinho (Foto: Arhiv/AFP)
Ni na dan utakmice 18. kola kola prve španske nogometne lige trener Real Madrida Jose Mourinho nije želio otkriti koga namjerava staviti na gol u susretu protiv Real Sociedada.

Mourinho je, podsjetimo, Ikera Casillasa u posljednjem susretu 2012. godine u gostima protiv Malage ostavio na klupi za razerve, a na gol je postavio Antonija Adana. Takav potez šokirao je sve navijače, upravu, ali i igrače Real Madrida. Da stvar po Mourinha bude gora potez mu se nije isplatio i Real je izgubio s 3-2, te zaostao za Barcelonom "nedostižnih" 16 bodova.

Na novinarsko pitanje ko će stajati na golu u susretu protiv Real Sociedada Mourinho je odgovorio:

"Ni ja sam ne znam. Jedino što znam da će onaj koji susret započne na klupi braniti protiv Celte u Kupu kralja", zaključio je o svojim vratarima karizmatični portugalski stručnjak.

Recimo i da je nakon posljednjeg treninga u subotu Mourinho, zajendo sa svojim pomoćnikom Aitorom Karankom, u svoj ured pozvao Adana, no tema o kojoj su razgovarali nije poznata.

Španski mediji nagađaju da je Mourinho objasnio ipak rezervnom golmanu kakve planove ima vezane za njega u sljedećih nekoliko utakmica. Također, nagađa se da će Mourinho početi primjenjivati "sistem" koji koristi Barcelona, stavljanja jednog golmana u prvenstvu, a drugog u Kupu kralja. Marca čak nagađa da će taj sistem vrijediti i za sve utakmice.