Mjesto u Maksimiru će ostati prazno
0

Mourinho neće doći na utakmicu sa Dinamom

Totalsport
Mourinho
Mourinho
"Iako su mu domaćini osigurali mjesto u loži maksimirskog stadiona, Jose Mourinho u srijedu neće pohoditi mjesto odigravanja utakmice Lige prvaka između Dinama i Reala", objavio je madridski AS.

"Kao i u uzvratnome polufinalnom dvoboju Lige prvaka protiv Barcelone na Nou Campu, u kojem je odrađivao prvu utakmicu suspenzije, portugalski će trener utakmicu odgledati iz hotelske sobe, ovaj put u zagrebačkoj Esplanadi", dodaje se u informaciji madridskoga sportskog dnevnika.

Mourinho će baš protiv zagrebačkog kluba odraditi drugu utakmicu suspenzije koju je dobio zbog nesportskih izjava nakon prve polufinalne utakmice protiv Barcelone prošle godine.

Madriđani će za Zagreb krenuti sutra nakon što još danas (ponedjeljak) i sutra odrade treninge u Valdebebasu, vlastitom trening-kampu. Očekuje se da će Mourinho u utorak navečer voditi trening na maksimirskom stadionu, ali neće razgovarati s novinarima niti dan uoči niti nakon utakmice. Press-konferenciju će oba puta odraditi pomoćni trener Aitor Karanka, koji će u Zagrebu i voditi ekipu.

Uprava Esplanade, navodi također AS-ov novinar Manu Sainz, priredit će Mourinhu prostoriju u kojoj će u miru moći gledati utakmicu sa svojim prijateljem i bliskim suradnikom, inače klupskim skautom, Joseom Moraisom.

Nije neizvjesno, navodi AS, da Mourinho tokom utakmice direktno kontaktira s ekipom u Maksimiru, posebno tokom poluvremena. Učinit će to, bude li neophodno, preko telefona ili iPada, navodi Sainz.

Baš zbog telefonske komunikacije koju Europska nogometna federacija (UEFA) u slučajevima suspenzije brani, Mourinho i prakticira gledanje utakmice iz hotela. Kad ekipu nije mogao voditi protiv Barcelone u polufinalnom uzvratu prošle godine, telefonski se, navodi isti izvor, čuo sa saradnicima iz kluba, konkretno Ruijem Farijom i Chendom, koji su onda poruke prema Karanki i timu prenijeli preko trenera golmana Silvina Loura.