Ponovo prigovara
37

Mourinho: Ne razumijem kako se Liga prvaka može igrati na terenu s vještačkom travom

Klix.ba
Jose Mourinho (Foto: EPA-EFE)
Jose Mourinho (Foto: EPA-EFE)
Portugalski trener Jose Mourinho nikada nije u potpunosti zadovoljan, čak ni kada sve ide kako treba, kao što je to bilo na sinoćnjem gostovanju i pobjedi nad ekipom Young Boysa (3:0) u prvom kolu Lige Prvaka.

Mourinho uvijek nađe razlog prigovara, a ovoga puta na "tapetu" su tereni s vještačkom travom.

"Ne razumijem kako najjače klupsko takmičenje može da se igra na terenu s vještačkom travom. Neki se opravdano plaše povreda. Neki od igrača su nakon jučerašnjeg laganog treninga osjećali bolove u leđima, u skočnim zglobovima. Nije lako, posebno igračima koji nisu naviknuti na takve uslove. Postoji i neki strah od ulaska u duel, igrači su navikli na perfektne terene u Engleskoj, terene koji su uvijek dovoljno nakvašeni ako nema kiše. Nogomet je ljepši na travnatim terenima", ocijenio je Mourinho.

Portugalac je, što se tiče same utakmice, bio zadovoljan rezultatom i igrom koju je prikazao Paul Pogba.

"Posao smo obavili, nije bilo fenomenalno, ali bilo je dovoljno dobro. Oni su snažna, složna ekipa koja zna šta hoće. Nakon prvog gola imali smo kontrolu nad utakmicom. Pokušali smo i uspjeli postići golove kako bismo bili mirniji u drugom poluvremenu. Važno nam je što smo pobijedili, jer će vjerovatno svi u grupi osvojiti po šest bodova protiv Young Boysa. Sada nas čekaju važni mečevi protiv Valencije i Juventusa, oni su dobri rivali", rekao je Mourinho.

Juventus i Manchester United u Grupi H imaju po tri boda, a u narednom kolu Stara dama će dočekati Young Boys, dok će Crveni vragovi biti domaćin Valenciji.