Otežan plan
4

Mourinho: Nadam se da će Sanchez dobiti vizu za SAD, zabrinut sam pošto nemam sve igrače

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Trener Manchester Uniteda Jose Mourinho nada se da će Alexis Sanchez odraditi makar dio priprema koje je njegov tim planirao obaviti u Sjedinjenim Američkim Državama. Problem u vezi sa Sanchezom je viza koja je odbijena, zbog čega Čileanac nije otputovao s ekipom za SAD.

Sanchez je zbog utaje poreza osuđen na 16 mjeseci zatvora u Španiji, ali nije završio iza rešetaka pošto je za to potrebna kazna u trajanju od minimalno dvije godine. Čileanac je zbog te presude ostao bez vize za SAD i do daljnjeg neće trenirati zajedno s ekipom.

United pokušava riješiti taj problem, a Mourinho se nada da će Sanchez odraditi makar dio priprema u SAD-u.

"Ne znam kakva je situacija sa Sanchezom. On je vrlo tužan, ovo nije dobro za njega, za mene, za bilo koga. Nemamo koga kriviti, klub se trudi. Moram poštovati nadležne organe u SAD-u u njihovom procesu selektiranja viza. Nadam se da će nam se on priključiti", kazao je Mourinho.

Igrači koji su igrali Svjetsko prvenstvo dobili su dozvolu da se kasnije priključe ekipi, a među njima su Matić, De Gea i Fred.

"Matić, De Gea i Fred će doći naredne sedmice, ali nemam sve igrače. Nisam zabrinut zbog mečeva koje ćemo igrati protiv Liverpoola, Reala ili Milana, ali sam zabrinut pošto ne treniram sa svim svojim igračima", rekao je trener Uniteda.