Komentari (39)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Hahaha.. Guardiola je odlican i za mene ima samo jednu manu- za razliku od Mourinha nezna ostvariti rezultate sa "prosjecnom" ekipom nego mora da bude par stotina miliona da se ulozi.. s Mourinhovim Interom ili Portom nebi iz grupne faze izasao.. to nikako ne smanjuje njegovu velicinu al ako cemo traziti nesto bezze😅😅😅😅
@kec Pep je rodjen za velike stvari, nije on za prosjek...tamo jednostavno ne bi došla do izražaja njegova vizija.
@Pixy imam i ja viziju, treba mi samo jedna milijarda da od želje napravim tim koji će se igrati ligu šampiona... jesam li genije?
PRIKAŽI ODGOVORE (5)
Murinjo je nakon Superkupa u Skoplju bio svjestan da ekipa ManU još nije na nivou evropskog vrha, tako je i izjavljivao.
Beethovena i Smorinja u istu rečenicu stavit? Debilizam na kvadrat.
Vrijeme je da to bayern podere, previse su se digli😆😆😆, eto vidili smo kako je bayern igrao protkli godina.
Oba vrhunski treneri bez dileme. Ipak mislim da u ovom trenutku City ima za klasu jacu ekipu od Uniteda. Mislim da bi iduce sezone trebale biti mjerodavnije za usporedbe. Uprkos tome sto navijam za Arsenal i nisam neki fan Mourinha, ne mogu a da nemam ovakvo vidjenje situacije.
Sjetim se komentara fudbalskih stručnjaka sa Klixa kada govore da je tika taka provaljena. A Manchester City je dokaz da to i nije baš istina. Na stranu sve, ja sam Interovac i logično da mi je Mourinho draži od Guardiole, al ruku na srce, Pep je ipak trenerski genijalac. I kao fudbaler je bio klasa, a ovo sad je mnogo više.
Prije nekoliko mjeseci Guardiolu je većina novinara tj. “poznavaoca” fudbala smatralo prevarom, neznalicom, sretnikom itd. kao svako može biti trener Barcelone jer samo ih pustiš i oni sami igraju. Sada hvalospjevi sa svih strana. Ima puno dobrih trenera ali se jednostavno događa da nakon 3 - 4 sezone bude pročitan i neminovno dolazi do loših rezultata.
Pep je najbolji jer se dokazao u Spaniji, Njemackoj i Engleskoj. Drugi treneri potrose vise od njega a imaju polovinu njegovih rezultata. Gdje Pep ode minimalno je ligaska titula osigurana, a siguran sam da bi svaki klub dao potpis na to
Dokazao se u Španiji sa već stvorenom ekipom od Rijkarda u Njemačkoj ništa nije napravio što bilo koji drugi trener sa Bajernom ne bi uradio a u Engleskoj je uložio milijardu u City promijenio gotovo čitavu postavu ali tu još nije ni blizu kraj prvenstva vidit ćemo ekipu Citija kad 2-3 utakmice kiksa kad im opane samopuzdanje.
@Kakoide u njemackoj nije sigurno, najdosadniji bayern ikada, kruzennje oko gola, a vidi sta henkens radi sa istom ekipom.
Sir Alex Ferguson !
Nije 'special one', nego 'one and only'! :)
jedan od razloga, zasto se gleda fudbal, je guardiola...
Najdosadnije utakmice bile sa Barcelonom a sada i sa Citijem
Guardiola Katalonski secesionist ! g... od covjeka
Tesko je napraviti razliku i reci koji je bolji, treba jos proci vremena. Cinjenica je da je stil igre koji preferira Guardiola ljepsi, efikasniji i ugodniji za oko, medjutim Murinjo ima vrhunske rezultate. Uzeti sa Portom i Interom ligu prvaka u momentu kada je bilo puno boljih timova je rezultat za respekt.
Još jedan dobar kolumnista na Klixu. Dobar tekst.
porediti betovena i murinja je odvratno. ovi drugi su ipak samo skup napuhanih, bogatih mladića koji sutaju loptu
ova slika je pravi omjer između ova dva trenera. jos pored svega ovaj murinjo je pravi cigan, pa kad Fergi dozvolio sebi neko koskanje sa igracima drugog tima?!
dva genijalca......bez njihovog stila i nadarenosti fudbal bi bio kudikamo siromasniji...