Francuz razočarao
31

Mourinho izgubio strpljenje: Pogba ovog ljeta odlazi iz Manchester Uniteda

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Francuski veznjak Paul Pogba ovog ljeta odlazi iz Manchester Uniteda, ekskluzivno saznaje engleski Daily Mail.

Menadžer Crvenih vragova Jose Mourinho je, prema pisanju dobro upućenog novinara Chrisa Wheelera, izgubio strpljenje s Pogbom i nema apsolutno ništa protiv toga da Francuz ovog ljeta napusti klub.

Kap koja je prelila čašu bila je utakmica protiv WBA u nedjelju koju je United izgubio 1:0, a u kojoj je Pogba bio jedan od najslabijih igrača na terenu.

Mourinho ga je zamijenio u 58. minuti kod rezultata 0:0, a Portugalac je bio dosta jasan nakon utakmice kojom je United osigurao Cityju naslov.

"Za mene postoji samo jedan kriterij odabira igrača, a taj je kakvi su na terenu. Ili tražite od mene da gledam ko je skuplji, ko koliko zarađuje ili ko je ljepši? Za vikend nas očekuje polufinale FA Cupa protiv Tottenhama. Ko u srijedu protiv Bournemoutha bude igrao dobro, bit će u ekipi za Spurse. Međutim, protiv WBA je bilo puno igrača koji nemaju mjesta u toj ekipi", rekao je Mourinho.

Podsjetimo, Pogba je u Manchester United stigao u ljeto 2016. za tada rekordnih 105 miliona eura.

Francuz je ove sezone postigao samo pet golova, manje od čak 18 drugih veznjaka u Premiershipu, dok je saigračima kreirao samo 34 šanse.