Pojačava odbranu
0

Mourinho ipak dovodi pojačanje u januaru

Totalsport
Brazilac Mario Fernandes vrlo je vjerojatno novo pojačanje španskog nogometnog kluba Real Madrid. Trener Jose Mourinho osobno je inzistirao na transferu ipak možda problematičnog Brazilca.

Portugalski stručnjak na klupi "kraljevskog kluba" već je dobio zeleno svjetlo od predsjednika Florentina Pereza za dovođenje 21-godišnjeg igrača Gremija – Marija Fernandesa. Mourinho vjeruje da bi 190 centimetara visoki odbrambeni igrač, koji također zna i može igrati prema naprijed, trebao osnažiti desnu stranu Reala koja je odlaskom Sergija Ramosa u sredinu odbrane popustila.

Španska Marca navodi da se Real Madrid načelno sve dogovorio s Fernandesovim menadžerom, te sada slijedi onaj teži dio, odnosno pregovaranje oko cijene s Gremijom. Naime, predsjednik brazilskog kluba rekao je da traži 20 miliona eura, dok je Real spreman ponudit maksimalno 15. Uprava "kraljevskog kluba" smatra da je to sasvim razumna cijena za brastopera niča koji još nije upisao nijedan nastup za nacionalnu vrstu iako je bio pozvan.

Fernandesova problematična osobnost došla je do izražaja ranije ove godine kada je najprije "odbio" igrati za Brazil govoreći da se želi koncentrirati samo na klub, te na samom kraju sezone, proglašenju najboljih igrača brazilske lige, kada je odbio prisustvovati dodjeli nagrade koju je osvoji za najboljeg desnog beka.

Osim Reala bit će i drugih interesenata među kojima su i ruski CSKA, njemački Bayern, iako je predsjednik kluba rekao da više neće dovoditi mlade problematične igrače iz Južne Amerike, te talijanski Milan.