Ko će biti najbolji među trenerima
0

Mourinho, Guardiola i Del Bosque najveći favoriti

Sarajevo-x.com
Del Bosque i Guardiola favoriti
Del Bosque i Guardiola favoriti
Nakon objavljivanja kandidata za najboljeg igrača svijeta, FIFA i France Football objavili su i spisak trenera koji će se boriti za titulu najboljeg.

Na listi su, između ostalih, i selektori Njemačke Joachim Löw i Urugvaja Óscar Tabárez. Također tu su i menadžeri Arsene Wenger iz Arsenala, Alex Ferguson iz Manchester Uniteda, Rudi Garcia iz Lilla, Jürgen Klopp, trener Borussije Dortmund kao i André Villas-Boas, bivši trener Porta, a sada Chelsea.

Prošle sezone nagradu za najboljeg trenera osvojio je karizmatični Jose Mourinho, kada je sa Interom osvojio trostruku krunu. Ove godine velika borba će se voditi između Vicentea del Bosquea, selektora Španije i Pepa Guardiole, trenera FC Barcelone.

Imena trojice najboljih među nogometašima i trenerima saznat ćemo 5. decembra, a pobjednik će biti proglašen na gala večeri 9. januara 2012. godine u Kongresshausu u Cirihu.

Osim ovih nagrada, FIFA i France Football će odabrati najbolju nogometnu postavu, dodijelit će i nagradu Puskás za najbolji gol u toku protekle sezone, kao i Predsjedničku nagradu i nagradu za Fair Play.