Doktori za odbranu
114

Mourinho: Gospoda Bonucci i Chiellini bi trebali na Hardvardu držati predavanja

Klix.ba
Foto: AFP
Foto: AFP
Trener Manchester Uniteda Jose Mourinho bio je oduševljen igrom defanzivaca Juventusa Leonarda Bonuccija i Giorgija Chiellinija u pobjedi Stare dame protiv Crvenih đavola u meču 3. kola grupne faze Lige prvaka minimalnim rezultatom 1:0.

Jedini pogodak za aktuelnog prvaka Italije postigao je Dybala u prvom poluvremenu, a u nastavku susreta Juventus je zatvorio sve prilaze svom golu i na kraju je uspio osvojiti važna tri boda.

Mourinho je rekao da je Juventus jedan od glavnih kandidata za osvajanje Lige prvaka i da je realnost za njegov tim borba za drugo mjesto u grupi.

"Igrali smo protiv jednog od najvećih kandidata za osvajanje Lige prvaka. Odigrali smo onako kako je bilo moguće, mogli smo da dođemo i do boljeg rezultata, posebno kada pogledamo kako smo odigrali drugo poluvrijeme. Kada smo vidjeli protivnike u grupnoj fazi, bilo je jasno da se moramo boriti za drugo mjesto, što je naša realnost", kazao je Mourinho.

Nakon toga, Mourinho je imao samo riječi hvale za partiju koju su prikazali defanzivci Juventusa Bonucci i Chiellini, a na poseban način objasnio je koliko su zapravo odigrali dobru utakmicu.

"Gospodin Bonucci i gospodin Chiellini bi trebali otići na Hardvard i držati predavanja na temu kako biti sjajan defanzivac. Fantastično, apsolutno fantastično", iskreno je rekao Mourinho.

Nakon tri odigrane utakmice, Juventus je prvi u grupi s maksimalnih devet bodova, dok Manchester United ima četiri boda. Valencija ima dva boda, a Young Boys samo jedan.