Nogomet
0

Mourinho daje priliku igračima s klupe protiv Dinama iz Zagreba

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Nakon što nije igrao protiv Hrvatske u dodatnim kvalifikacijama za Euro 2012., turski nogometaš Nuri Sahin će po svemu sudeći u utorak zaigrati protiv hrvatskog prvaka Dinama iz Zagreba. Mogao bi biti u prvoj postavi Real Madrida koji dočekuje Dinamo.

''Kraljevski klub'' je već osigurao plasman u drugi krug Lige prvaka što treneru Joseu Mourinhu nudi mogućnost da u 5. kolu gurpe D na travnjak Santiago Bernabeua izvede ekipu s igračima koji dosad nisu dobivali puno prilika. Najveći bi dobitnik u takvoj situaciji, navodi Marca, mogao biti Sahin (23) koji se dugo oporavljao od povrede koljena.

Za Real je tako, nakon dolaska iz Borussije Dortmund, nastupio samo u jednoj utakmici, u 12. kolu Primere protiv Osasune, a u subotu mu Mourinho nije pružio šansu u gostujućoj pobjedi protiv Valencije (3-2). No, Dinamo se čini idealnom prilikom za uključivanje Sahina u puni ritam.

U nedjelju su trenirali samo igrači koji u Valenciji nisu bili u prvoj postavi: Altintop, Granero, Coentrao, Higuain, Varane, Albiol, Callejon i Sahin. Među njima, navodi Marca, ima nekoliko kandidata za udarnu ekipu protiv Dinama.

U nedjelju je nakon gotovo dva mjeseca oporavka od povrede leđa trenirao i Ricardo Carvalho, tako da je sada jedini igrač koji je potpuno izvan pogona Argentinac Angel di Maria. Alvaro Arbeloa, koji je protiv Valencije ranije napustio teren, radio je u teretani.

Pred Moutinhom je sada odluka kome će pružiti priliku protiv Zagrepčana, a gotovo je sigurno da će poštedjeti neke od svojih zvijezda budući da ga već u subotu očekuje gradski derbi protiv Atletica.