Hit nastup Portugalca
0

Mourinho brutalno odgovorio Cassanu i podsjetio ga na događaj s Hajdukovim Livajom

H. H.
Antonio Cassano, Jose Mourinhi i Marko Livaja (Foto: Goal / montaža)
Antonio Cassano, Jose Mourinhi i Marko Livaja (Foto: Goal / montaža)
Nakon utakmice između Torina i Rome, Jose Mourinho je žestoko odgovorio na prozivke Antonija Cassana, a tom prilikom je spomenuo i Hajdukovog nogometaša Marka Livaju.

Cassano je između ostalog Mourinha nazvao glumcem i nulom, te je rekao da ga ekipe poput Real Madrida koje gaje dopadljiv stil igre nikada ne bi trebale angažovati.

Ipak, Mourinho mu nije ostao dužan i u svom stilu podsjetio ga je na neke stvari.

"Igrao je sa Realom, Romom i Interom. U Madridu ga pamte po jakni na predstavljanju, u Rimu je osvojio Superkup bez nastupa, a s Interom čak nije osvojio ni Kup Lombardije. Svako je slobodan da ima svoje preferencije i da kritikuje. Ali kada govorimo o drugima, poput Antonija, oni su drugačiji: on se zabavlja, dok drugi rade ozbiljno. Znate šta sam osvojio sa Interom, Real Madridom i Romom. On ima problema sa mnom, a ne ja s njim. Reći ću mu samo jedno: Pazi Antonio, ti imaš 40, a ja 60, nekad dođe Marko Livaja i onda je teško...", izjavio je Mourinho.

Zašto se Portugalac poziva na Livaju?

Livaja je bio član Interove Primavere koju je predvodio Andrea Stramaccioni sa kojim je osvojio Next Generations Series sa 18 godin, a prešao je u prvi tim u sezoni 2012/13. Antonio Cassano, koji je bio 11 godina stariji od njega, također je bio dio ekipe Nerazzurra te sezone. Kako piše Sky Sport, njih dvojica su se sukobili na jednom od treninga, a čini se da je deblji kraj izvukao Cassano.

Bilo kako bilo, Mourinho je oduvijek imao jedinstvene medijske nastupe, pa ne treba čuditi da se čak sjetio i ove epizode s Livajom.