Bivši vlasnik kluba
7

Morratti presretan nakon pobjede Intera: Teško je pričati o tituli, Napoli je prejak

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Pogotkom Maura Icardija u 90. minuti susreta s bijele tačke, ekipa Intera upisala je pobjedu protiv gradskog rivala Milana rezultatom 3:2 kojom je učvrstila mjesto na drugoj poziciji Serie A.

Bivši vlasnik Nerazzurra Massimo Moratti nakon meča je istakao kako se odavno nije osjećao bolje te da je derbi protiv Milana uvijek nešto posebno bez obzira na stanje klubova na tabeli.

"Odavno se nisam osjećao bolje nego što je to bilo sinoć nakon pobjede Intera protiv Milana. Derbi je uvijek nešto posebno bez obzira na kojem mjestu se nalazile jedna ili druga ekipa", rekao je Morrati.

Nakon toga Morrati je kazao kako još uvijek ne može prognozirati borbu za titulu prvaka, a posebno je pohvalio ekipu Napolija koja u dosadašnjem toku prvenstva ima maksimalan učinak od 24 osvojena boda.

"San o Scudettu? Ne mogu još uvijek ništa govoriti, vidjet ćemo. Treba dodati da je Napoli definitivno prejak i da igraju sjajan fudbal", rekao je bivši vlasnik Intera koji će u sljedećem kolu igrati baš protiv Napolija na San Paolu.

Morrati je nakon toga istakao kako je nezahvalno porediti bivšeg trenera Intera Josea Mourinha i sadašnjeg Lucijana Spallettija, a pohvalio je i rad novih vlasnika kluba.

"Spalletti je sjajan, on je vrhunska ličnost. Mourinho je s druge strane u svojoj ekipi imao Sneijdera i Cambiassa, dva velika fudbalska znalca. Što se tiče novih vlasnika, čini mi se da je organizacija kluba na jednom vrhunskom nivou. Oni znaju da brinu o klubu, a stvari sa ekonomskog aspekta funkcionišu baš onako kako treba", kazao je za kraj Massimo Morratti.

Inter nakon osam odigranih utakmica ima sedam pobjeda i jedan remi, te su uz Napoli jedine dvije ekipe koje u dosadašnjem izdanju Serije A nisu doživjele poraz.