Inter
0

Moratti traži više novca za Maicona

Totalsport
Maicon (Foto: AP)
Maicon (Foto: AP)
Brazilski desni branič u redovima milanskog Intera Maicon (28) jedan je od najtraženijih pojačanja ljetnog prelaznog roka širom Evrope, ali je najveći favorit za njegovu kupovinu Real Madrid.

Novopečeni trener Real Madrida Jose Mourinho insistira na Maiconovom dovođenju na Santiago Bernabeu, a njegove želje pokušavaju uslišiti iz “kraljevskog kluba” iz kojeg su odaslali ponudu tešku 25 miliona eura za otkup dvogodišnjeg, valjanog mu ugovora

"Ne želimo prodati Maicona jer je on odličan igrač. Zar oni u Madridu misle da je ovdje rasprodaja? Dobili smo ponudu za Brazilcem, ali svako ima svoju procjenu oko cijene, brojku za koju misli da je prikladna. Smatram da je to nezamjenjiv igrač za nas ako želimo pucati visoko. Ljudi iz Madrida su nas kontaktirali, ali mi smo mirni po tom pitanju, kao i Maicon", rekao je Moratti za Corriere dello Sport.

Talijanski mediji spominjali su mogućnost da Real “podeblja” transfer uključivanjem pojedinih igrača (spominjao se Xabi Alonso), međutim predsjednik aktuelnog talijanskog i evropskog prvaka opovrgnuo je takvu mogućnost.

"Mislim da neće biti nikakvih razmjena."

Corriere procjenjuje da Moratti u cijeloj priči samo pokušava iskamčiti čim više novaca od Reala, te da bi ponuda od 35 miliona eura bila dostatna za skidanje “veta” s prodaje Maicona.