Nogomet
4

Moratti prodao preostalih 30 posto dionica Intera

Klix.ba
Massimo Moratti (Foto: EPA)
Massimo Moratti (Foto: EPA)
Nekadašnji vlasnik Intera Massimo Moratti je prodao preostalih 30 posto dionica ovog kluba čime je, kako je rekao, započela nova era tima iz Milana.

Moratti je prodao dionice kineskom konglomeratu koji sada u svom vlasništvu ima gotovo 70 posto dionica Intera.

"Veoma sam zadovoljan što je sve završeno kako treba. Razgovarao sam s predsjednikom Ericom Thohirom, zahvalio mu se na svemu i poželio mnogo sreće s novim Interom koji dolazi. Kao svi ostali navijači, ja očekujem bolje rezultate. Vjerujem da će dobrim odlukama novi vlasnici u tome uspjeti. Neću ostati u klubu ni kao savjetnik, ali ću ostati u dobrim odnosima s vlasnicima, posebno s Thohirom. Za sve ostalo ćemo tek vidjeti. Ovo nije moj oproštaj s interom, oproštaj je kada nešto izađe iz srca. Ja sam s Interom povezan srcem", izjavio je Moratti.

Inter se nije uspio plasirati u Ligu prvaka, a novinari su pitali Morattija da li će nove investicije biti djelomično iskorištene za transfere.

"Mislim da će biti tako. Novi vlasnici će moći razgovarati o klauzulama s UEFA-om u vezi s finasijskim fair playjem, tako da bi mogli imati više slobode. Taj dogovor kluba i UEFA-e bi nam mogao omogućiti da dovedemo velika pojačanja, ali i da zadržimo sjajne igrače", završio je Moratti.