Prije vjenčanja
4

Morata želi potvrditi transfer u Manchester United do kraja sedmice

Klix.ba
Alvaro Morata (Foto: EPA)
Alvaro Morata (Foto: EPA)
Španski reprezentativac Alvaro Morata želi potvrditi prelazak u Manchester United prije svog vjenčanja koje je zakazano za narednu sedmicu.

Morata se nada da će ozvaničiti svoj odlazak iz Real Madrida ove sedmice, kako bi riješio svoju budućnost i u miru obavio vjenčanje zakazano za petak sljedeće sedmice.

Kako koji dan prolazi, tako je sve jasnije da će Morata u narednoj sezoni nositi dres Crvenih vragova. S 24-godišnjim nogometašem menadžer Uniteda Jose Mourinho je već razgovarao, a igrač je dogovorio lične uvjete s klubom s Old Trafforda.

United nije ponudio Realu traženu sumu koja iznosi između 80 i 90 miliona eura, ali će se klubovi dogovoriti za transfer vrijedan blizu 75 miliona eura plus 5 miliona eura bonusa.

Real ne želi ispod cijene prodati Moratu, jer su čelnici madridskog kluba svjesni da je igrač imao dobru sezonu u kojoj je u 1.872 minute postigao 20 golova, što iznosi jedan gol na svake 93. minute.

Za Moratu su interes pokazali Chelsea i PSG, a njegovom prodajom bi Real sakupio novac za moguću kupovinu napadača Monaca Kyliana Mbappea, koji košta 130 miliona eura.

Madriđanima je jasno da Morata voli igrati za Real i osvajati titule, ali da ne želi imati sporednu ulogu, posebno jer se naredne godine igra Svjetsko prvenstvo.

S druge strane, Mourinho je Morati obećao važnu ulogu u svojoj ekipi koja će nastupati i u Ligi prvaka. Odnos među njima je sasvim dobar, jer su i ranije radili zajedno u Real Madridu.