Nogometaš Reala
14

Morata na korak do prelaska u Manchester United

Klix.ba
Alvaro Morata (Foto: EPA)
Alvaro Morata (Foto: EPA)
Nakon nekoliko sedmica spekulacija, španski reprezentativac i nogometaš Real Madrida Alvaro Morata na korak je do prelaska u Manchester United, piše ugledni španski list AS.

AS se poziva na svoje izvore iz Reala, koji tvrde da je Morata veoma blizu prelaska u United te da će biti direktna zamjena za Zlatana Ibrahimovića, čiji je ugovor istekao i neće biti produžen.

Morata bi trebao potpisati ugovor s Crvenim vragovima nakon medenog mjeseca s drugogodišnjom djevojkom i sada suprugom Alice Campello.

Trenutno Real i United dogovaraju visinu odštete za nogometaša, engleski klub nudi 70 miliona eura, dok španski želi između 80 i 90 miliona eura.

Kraljevi smatraju da Morata vrijedi mnogo zbog njegovog kvaliteta, ali i zbog činjenice da ima tek 24 godine. Također, napdača koji su na njegovom nivou trenutno nema mnogo na tržištu.

Morata je također spreman da pređe u United, a ranije je već obavio razgovor s menadžerom kluba s Old Trafforda Joseom Mourinhom. Njegova minutaža u Realu je bila ograničena zbog konkurencije koju čine Gareth Bale, Karim Benzema i Cristiano Ronaldo, a sada se priča i o dolasku Kyliana Mbappea iz Monaca.

Alvara privlači i činenjica da bi se u Unitedu pridružio sunarodnjacima Davidu De Gei, Juanu Mati i Anderu Herreri.

Morata se iz Juventusa u Real vratio prošlog ljeta, a uprkos ograničenoj minutaži iza sebe ima odličnu sezonu. U 26 odigranih utakmica je postigao 15 golova za Real.