Navijač Atletica
40

Morata fotografijom na Instagramu brutalno odgovorio navijačima Real Madrida

Klix.ba
Alvaro Morata (Foto: EPA-EFE)
Alvaro Morata (Foto: EPA-EFE)
Napadač Atletico Madrida Alvaro Morata u ponedjeljak je zvanično napustio Chelsea i stigao je na 18-mjesečnu posudbu u redove Jorgandžija, a iako je ranije igrao za gradskog rivala Real, objavom na društvenoj mreži Instagram pojasnio je koji klub je podržavao još od djetinstva.

Morata je prošao omladinske selekcije Atletico Madrida, no prve profesionalne korake napravio je u redovima drugog tima Real Madrida. Španac je u dva navrata igrao za Kraljevski klub, prvi put od 2010. do 2014. godine, nakon čega je prešao u Juventus, a drugi put u sezoni 2016/2017 kada je trener bio Zinedine Zidane.

Iako navijači Atletico Madrida smatraju da Morata nakon igranja za Real Madrid ne zaslužuje obući dres Jorgandžija, on je na društvenoj mreži Instagram otkrio da je uvijek bio navijač ovog kluba, čime je odgovorio na provokacije navijača Kraljevskog kluba.

"Sanjao sam da jednog dana igram u Atleticu, vrlo sam ponosan na ovaj korak jer znam ovaj klub, stadion, igrače... Ovo je stvarno sretan trenutak za mene i ne mogu dočekati da počnem igrati za Atletico Madrid. Dugo sam razmišljao o tome i gledao sam prethodne utakmice, a već sada se osjećam kao dio ovog kluba i vrlo sam motivisan da pružim sve od sebe", rekao je Morata.

Koliko je stvarno motivisan za igranje u Atletico Madridu, Morata će najbolje pokazati 9. februara kada će se Jorgandžije sastati sa Real Madridom. U dresu Real Madrida, Morata je osvojio dvije titule La Lige i dvije titule Lige prvaka.