Nogomet
0

Monaco odustao od Valdesa? Na meti Casillas i Lloris

Totalsport
Iker Casillas (Foto: EPA)
Iker Casillas (Foto: EPA)
Monaco se želi dodatno pojačati za sljedeću sezonu te složiti ekipu koja će biti konkurentna Paris Saint-Germainu u borbi za naslov prvaka Francuske, a u potrazi za pojačanjima nalazi se na španskom tržištu.

Prema pisanju France Footballa Monaco je u fazi slaganja igračke i stručne križaljke za sljedeću sezonu, a velika pojačanja mogla bi doći iz Španije.

France Football navodi kako je najveća želja vlasnika kluba trener madridskog Atletica Diego Simeone kojeg u Monte Carlo misle privući visokom plaćom, trostruko većom nego što trenutno ima u madridskom Atleticu.

Ovaj magazin također navodi kako su u Monacu spremni platiti za Diega Costu 38 miliona eura koliko iznosi izlazna klauzula i to u slučaju eventualnog odlaska Falcaa za kojeg interes pokazuju neki engleski klubovi.

U Monacu također traže i još jednog golmana, činilo se kako je sigurna stvar dolazak Victora Valdesa, ali nakon teške povrede golmana Barcelone, sve manje se spominje njegov prelazak u Francusku, a i Barcelona mu otvoreno nudi produženje ugovora.

Stoga u Monacu razmišljaju o Ikeru Casillasu kojem su spremni platiti sedam miliona eura po sezoni, a ukoliko se to pokaže nemogućom misijom, rezervna opcija za konkurenta Danijelu Subašiću je Hugo Lloris.