Marouane Chamakh
0

"Moja inspiracija bio je Zidane, a ne Drogba"

Totalsport
Marouane Chamakh  (Foto: AP)
Marouane Chamakh (Foto: AP)
Marokanski napadač Arsenala Marouane Chamakh konstatira da je Didier Drogba mladim Afrikancima u Francuskoj i u Africi inspiracija za bavljenje nogometom, ali s njime osobno to nije bio slučaj.

"Ne, za mene je inspiracija bio nekadašnji as Juventusa i madridskog Reala Zinedine Zidane. Gledajući njega, dobio sam želju postati profesionalni nogometaš i ostvariti karijeru. Uvijek me gledanje Zidanea poticalo da pokušam i sam raditi iste stvari na terenu", otkriva Chamakh.

Arsenalov napadač ima nekoliko dodirnih točaka sa Zidaneom. Obojica su rođeni u Francuskoj od afričkih roditelja, a obojica su igrali u Boredeauxu, u kojem je 26-godišnji Chamakh i započeo profesionalnu karijeru, te je njegov član bio sve do minulog ljeta i prelaska u Arsenal.

No, Chamakh priznaje da je, općenito gledajući, najveći nogometni idol afričkoj djeci Chelseajev napadač i bjelokošćanski reprezentativac Didier Drogba.

"On se dokazao u Chelseaju. Drogba je sigurno mladim Afrikancima i u Francuskoj i u Africi taj igrač koji ih inspririra na bavljenje nogometom."